KB-800 mere za brentu

Elektronika za brentu serija 800
("Digitalne mere")
(SAWMILL SETWORK KB800)

U današnje vreme, kada su brzina, preciznost i stepen iskorišćenja sirovina, osobine koje određuju da li će posao biti profitabilan ili ne, elektronika je neophodan deo savremenih mašina. Digitalne mere se na brentama koriste upravo zbog pomenutih razloga, tako da se slobodno može reći da je to investicija koja se veoma brzo otplaćuje i uvećava budući profit firme.

Ugradne dimenzije za KB-810

Uputstvo za korišćenje KB-810


Uskoro - dopunjeno uputstvo za novu verziju programa!

KB-810

KB-810KB-800

KB-800


Uređaji serije KB-800 imaju mogućnost memorisanja 30 standardnih mera koje se biraju pritiskom na jedan taster, a brentista ih sam po potrebi može lako promeniti. Uređaj poseduje osvetljen ekran na koji se istovremeno može smestiti 80 znakova, tako da je rukovanje uređajem jednostavno jer su sve opcije ispisane jasno na srpskom jeziku (postoji mogućnost isporuke uređaja i na bilo kom drugom jeziku).

Zaračunavanje debljine reza je automatsko pri svakom rezu, a uređaj takođe omogućava da se trupac proizvoljno odmakne od testere pri povratku kolica i on će to odmicanje automatski nadoknaditi pri zadavanju sledeće mere.

Osim zadavanja debljine daske koja će biti odsečena, takođe možete zadavati i mere koje želite da ostanu u klinovima, pa se tako po okretanju ravne strane trupca prema čelu stuba unapred može isplanirati trupac, tako da uređaj sam odbaci okorak i da poslednja daska (greda) u klinovima bude zadate dimenzije.
Tastatura je folijska, 16 tastera, zaštićena je od vlage i prašine i ima dug vek eksploatacije.

Davač pozicije se montira direktno na stub kolica, sastoji se od robusne metalne noseće letve i apsolutnog rotacionog enkodera. Kretanje stubova se direktno prenosi na enkoder, tako da zazori u prenosnom mehanizmu stubova nemaju uticaja na tačnost merenja.


Tehničke karakteristike:

Dimenzije uređaja

KB-800> D200 x V90 x Š200

KB-810> D200 x V90 x Š250

Težina uređaja1.4 Kg
Napajanje220V~, 50Hz
Davač pozicije

Apsolutni enkoder

(opciono merna letva Baluff)

Hod davača pozicije

Standardno 850mm

(opciono do 1500mm)

Displej

LCD 4x20 karaktera sa pozadinskim osvetljenjem

(–20°C +70°C)

Visina karaktera

KB-810 - 6.35mm

KB-800 - 9.0mm

TastaturaFolijska 16 tastera
Broj standardnih mera

Do 27 mesta za memorisanje + 1 ručna mera

3 stranice po 9 mera

Programabilno predkočenje i predusporenjeDa
Programabilna debljina rezaDa
Automatsko poništenje nulte pozicije (za sledeću meru)Da
Tačnost merenja0.1 mm